• img1
  • img2
  • img3
  • img5
  • img4
  • img6
  • img7
  • img8

Πρόγραμμα Συνεργασίας Υπουργείου Παιδείας με την εταιρεία Lidl

Πρόγραμμα συνεργασίας του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού με την εταιρεία Lidl, για τη σχολική χρονιά 2019 -2020.
Αυτή η συνεργασία υπάγεται στους κύριους πυλώνες της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Lidl Κύπρου.

Στα πλαίσια της συνεργασίας αυτής και μέσα από το μάθημα της Οικιακής Οικονομίας, μαθητές/τριες Μέσης Εκπαίδευσης, είχαν την ευκαιρία να παρευρεθούν στη Lidl Food Academy και να παρακολουθήσουν μαθήματα μαγειρικής από τον σεφ Γιώργο Α. Γεωργίου, καθώς και να λάβουν συμβουλές διατροφής από την Διαιτολόγο/ Διατροφολόγο Δρ. Νικολέττα Μιαχαηλούδη. Οι μαθητές/τριες πέρασαν ένα ευχάριστο και δημιουργικό πρωινό αφού μετά τη θεωρία, χωρίστηκαν σε 5 ομάδες και μαγείρεψαν οι ίδιοι, ενώ στο τέλος έστρωσαν το τραπέζι και απόλαυσαν όλοι μαζί το μενού που δημιούργησαν.

Κατ’ επέκταση των δραστηριοτήτων της Lidl Food Academy, από τη περσινή χρονιά (2018 – 2019) ξεκίνησε συνεργασία, στο πλαίσιο της οποίας η εταιρεία προσφέρει δωρεάν σεμινάρια και μαθήματα μαγειρικής στους μαθητές και μαθήτριες της Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης συνεργαζόμενη με τον Τομέα Αγωγής και Υγείας και συγκεκριμένα με το γραφείο Επιθεώρησης Οικιακής Οικονομίας του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Με τον τρόπο αυτό ενισχύεται ακόμη περισσότερο ένας από τους βασικούς, πρωταρχικής σημασίας στόχους του ΥΠΠ που αφορά στην πρακτική εξάσκηση των μαθητών και μαθητριών μας σε θέματα που αφορούν την υγεία, αλλά και με την απόκτηση δεξιοτήτων χειρισμού τροφίμων. Τέτοιου είδους δράσεις θα δώσουν την ευκαιρία στους μαθητές και τις μαθήτριές μας να ευαισθητοποιηθούν περισσότερο στο θέμα της διατροφής τους και θα μάθουν ότι ο καλός συνδυασμός φυτικών και ζωικών τροφών μπορεί να προσφέρει στον οργανισμό μας ακόμη περισσότερα οφέλη, αν και ο τρόπος μαγειρέματος των τροφών είναι ορθός.

Το πρόγραμμα αποσκοπεί τα παιδιά να μαθαίνουν ότι το φαγητό είναι τρόπος έκφρασης, κοινωνικότητας, αγάπης που καθορίζει την υγεία, τη διάθεση και την εμφάνισή μας. Η διδασκαλία της μαγειρικής στα σχολεία, μακριά από μόδες και τάσεις της κάθε εποχής, μπορεί να διαμορφώσει υγιείς χαρακτήρες. Μέσα από την πρακτική  και με την επαφή με διεθνείς κουζίνες και πολιτισμούς, να τονώσει την αρμονική συνύπαρξη μέσα στην πολυπολιτισμική κοινωνία που ζούμε σήμερα.

Απώτερος σκοπός του προγράμματος είναι οι μαθητές/τριες να διαμορφώσουν μια ισορροπημένη διατροφική συνείδηση.

Υπεύθυνες Προγράμματος

Δανιήλ Πέτρη, Κατερίνα Καρεκλά

καθ. Οικιακής Οικονομίας

Υπεύθυνη Β.Δ.

Ριάνα Σολωμού, Φιλόλογος

 

Εντυπώσεις μαθητών

Φωτογραφικό Υλικό